IMTECH

 

Activiteiten en doel

Ruim 10-jarige samenwerking, projecten op het gebied van interne communicatie en HR. Opzet van de Human Resource Principles voor het concern, begeleiding communicatie rond reorganisaties en nieuwe systemen, waaronder Lean Six Sigma en recent het cultuurprogramma en het performance en beloningssysteem. Een van de leukste recente projecten: hoe zetten we de afdeling HR intern veel steviger op de kaart?

 

Resultaat

Samen met alle HR-collega’s een dag op de hei en de visie en missie van de HR afdeling vastgesteld. De basis voor een veel meer actieve rol, van ‘klusjesman’ (m/v) tot adviseur en business partner, met een duidelijke link naar de bedrijfsdoelstellingen.

 

LEISURELANDS

 

Activiteiten en doel

Van overheid, gesubsidieerd naar een onafhankelijke commerciële instelling, die op eigen benen staat. De uitdaging voor Leisurelands (voorheen RGV, Recreatie Gemeenschap Veluwe, beheerder van 20 recreatiegebieden met bekende namen als Stand Nulde, Horst en Bussloo. Complex samenspel van stakeholders (waaronder gemeenten) en doelgroepen (B2C en B2B). In deze omslag staat een  duurzame aanpak centraal.

 

Resultaat

Een nieuwe naam ontwikkeld, die in maart 2015 is geïntroduceerd. Plus strategie, waarin het fenomeen ‘Duurzaam recreëren’ centraal staat. Het fundament voor de duurzame aanpak is gelegd, tevens begeleiding bij ontwikkeling websites, vindbaarheid op internet (SEO), andere wijze van communiceren (van ambtelijk naar vlot) en het creëren van communities.

 

UTZ Certified

 

Activiteiten en doel

UTZ Certified is een groot internationaal keurmerk voor duurzaam geproduceerde koffie, thee en cacao. Bij deze startende NGO-organisatie, met partners als Ahold, DE en Migros, was een sterke behoefte aan het profileren van het label, dat in beginsel als een extra label (zonder echte boodschap) op verpakkingen werd meegenomen. In essentie: hoe gaan deze partners met het label om? Met een consument die zegt geïnteresseerd te zijn. Maar anders doet.

 

Resultaat

Ontwikkeling van een communicatieplan met een boodschap die als rode draad door alle activiteiten loopt, inclusief brandguide. Belangrijk aspect was het ombuigen van een zekere interne gerichtheid naar een heldere propositie voor de consument en de deelnemende bedrijven. Vooral dat laatste telt. Met een veel duidelijker antwoord op de vraag: wat voegt het UTZ-label toe aan uw merk?

 

 

TUNTURI

 

Activiteiten en doel

Contact ontstaat dankzij content voor jaarverslag Accell Group (Batavus, Koga, Sparta, etc.). Fitness divisie Tunturi in 2004 overgenomen. Opzet communicatiestrategie en marketingafdeling op interim basis. Belangrijk aspect: ontwikkeling van merkvisie voor Tunturi, van oorsprong verkoper van ‘home fitness’ apparatuur en accessoires.

 

Resultaat

De grote uitdaging: mensen die voor thuis een fitness apparaat kopen moeten gemotiveerd blijven. De meeste apparatuur staat te verstoffen op zolder. Merkvisie: fitness moet een onderdeel van je dagelijks leven worden. Vandaar apparatuur met speciaal design, mooi in de dagelijkse woonomgeving. Zodat je tijdens het TV kijken kan fitnessen en appen. Thema: ‘It’s easy to feel good!’

 

RUCANOR Europe

 

Activiteiten en doel

Rucanor, een echt Rotterdams merk (sinds 1956), was in de loop van de tijd in de vergetelheid geraakt. En bovendien niet geliefd bij retailers in verband met prijsdumping. Wij ontwikkelden een nieuwe aanpak, waarin de ‘heritage’ van het merk dat iedereen eigenlijk best wel kent, centraal stond. Nederlands topscorer aller tijden, Willy van der Kuylen, deed het immers ook met Rucanor!

 

Resultaat

Onder het motto ‘Be a Legend’ werd het merk opnieuw in de markt gezet. Met nieuw point of sale materiaal, websites en lokale sponsoracties kwam Rucanor weer terug op de kaart bij retailers en consumenten.

 

 

Gates for Glory  I  van Heemstralaan 11, 3743 AJ Baarn  I  e-mail nico@gates4glory.nl  I  tel. 06-531 78 866